Alarko Holding A.Ş. 2021 Yılı Genel Kurulu Yapıldı

Alarko Holding 47. Genel Kurulu 27 Nisan 2022 Çarşamba günü, Ortaköy’de bulunan Holding merkezinde gerçekleştirildi. Genel Kurul’da 2021 yılı Faaliyet Raporumuz katılımcılar ile paylaşıldı.

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Garih, Faaliyet Raporu’ndaki Yönetim Kurulu Başkanı Mesajı’nda Türkiye’de ve dünyada pandemi sonrası normalleşmeye geçiş döneminde ekonomilerin yüksek enflasyondan etkilenmesine rağmen Grubun, faaliyet gösterdiği alanlarda bu gelişmeleri öngörerek aldığı finansal tedbirler sonucunda dengeli büyümesini devam ettirdiğini aktardı.

Mesajında Grup şirketlerinin zorlu şartlar altındaki başarılarına değinen İzzet Garih, Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın yeni yatırımı olan Bodrum Gündoğan’daki otel projesi ile ilgili bilgi vererek, burada geliştirilecek yeni proje ile Hillside markasının ikinci oteli ile Bodrum’a yeni bir soluk getireceğini belirtti. İzzet Garih mesajının devamında 2021 yılının son çeyreğinde Alarko Topluluk İcra Kurulu Başkanlığı’nda yaşanan değişim ve devamında üst yönetimdeki yeniden yapılanmaya da değinerek şöyle dedi: “Sağlam kurumlarda gerekli olan stratejik planlama yıllardan beri kurumumuzda uygulanmaktadır. Buna paralel olarak Holding Yönetim Kurulumuzca bu yıl içerisinde atanmış olan yeni İcra Kurulu Başkanımız ve son dönemde grup içi mevkilerde görev yapmış yönetici gençlerimizi atamış olduğumuz önemli yeni pozisyonları ile onlara olan güvenimizi tazelemekteyiz. Şirketimiz bu genç ve dinamik nesille birlikte değişen ve hızla gelişen yeni yönetim sistemlerine proaktif olarak geçiş yapmaya devam edecektir”.

Alarko Şirketler Topluluğu İcra Kurulu Başkanı Ümit Nuri Yıldız da Faaliyet Raporu’ndaki mesajında Topluluk genelinde gerçekleştirilen düzenlemelerle Grubun, değişime uyum sağlamanın ötesinde yön verme çabasında olan, çevik yönetim prensiplerini içselleştirmiş ve tüm iş süreçlerinde dijitalleşmenin getirdiği verimliliklerden faydalanmak isteyen bir yapıya kavuştuğunu belirtirken, sözlerini şöyle sürdürüdü: “2021 yılında açıkladığımız ve 2022 yılı itibarıyla hayata geçen yeni organizasyon yapımız bizi daha çevik ve etkin kılmış, Topluluğumuzda son senelerde yaşanan gençleşme adımlarına, kurguladığımız yeni üst yönetimde de yer verilmiştir. Bu gelişmeler ışığı altında dinamik, gençleşmiş ve yetkin bir kadroyla dönemin ihtiyaçlarına cevap vermeyi, yalın organizasyon ile hızlı ve doğru karar vererek işlerimizi büyütmeyi hedeflemekteyiz.”

Alarko Holding A.Ş. 2021 Yılı Genel Kurulu Yapıldı